عمل فراخ كنتاكي
[size=29]المقادير
*التتبيلة*
.
ماء بصلة كبيرة
.
اربع فصوص ثوم مهروس ناعم جدا
.
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة ناعمة
.
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
(عصير لمونتين)
.
2 ملعقة كبيرة خل
.
للي بيحب الشطة ممكن يضيف ملعقة او ملعقتين شطة
(حسب الرغبة)
.
2 ملعقة كبيرة سماق
(لو مافيش مش مشكلة)
.فرخة مقطعة 10 قطع بالعظم(يعني الاجنحة لوحدها و الصدر 4 و الورك 4)
.كوب دقيق ابيض
.2 كوب دقيق اصفر(لو مش عندك سوبر ماركت كبير يبقي من عند العلاف)
.3 بيضات
.ملح و فلفل. زيت غزير للقلي
الطريقة:
[size=21]الباقى من الخلطة السابقة نزود علية شوية دقيق عشان قوامه
يغلظ ونتبل بيه حلقات البصل بعد ما نفرفطها من بعض
ونحمرها.. ودى برضة صورتها[b][size=16]
بالهنا والشفاااااااااا
هاااااااااااااااااااااااااا ايه رايكم في سفرتي
بانتظار الردووووود[/size]
[/b][/size][/size]*التتبيلة*
.
ماء بصلة كبيرة
.
اربع فصوص ثوم مهروس ناعم جدا
.
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة ناعمة
.
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
(عصير لمونتين)
.
2 ملعقة كبيرة خل
.
للي بيحب الشطة ممكن يضيف ملعقة او ملعقتين شطة
(حسب الرغبة)
.
2 ملعقة كبيرة سماق
(لو مافيش مش مشكلة)
.فرخة مقطعة 10 قطع بالعظم(يعني الاجنحة لوحدها و الصدر 4 و الورك 4)
.كوب دقيق ابيض
.2 كوب دقيق اصفر(لو مش عندك سوبر ماركت كبير يبقي من عند العلاف)
.3 بيضات
.ملح و فلفل. زيت غزير للقلي
الطريقة:
نجيب فرخة و نشيل الجلد منهاو نقطعها 10 قطع
و بعدين ننغزها بالسكينة
(علشان تشرب الخلطة)
.
و نحط الفراخ في التبيلة و نقلبها كويس فيها علشان نضمن
ان التتبيلة وصلت كل مكان في الفرخة
.
و تتبل مده لا تقل عن 16 ساعة
(يعني ممكن نتبلها من بليل و تتاكل تاني يوم علي الغداء)
و تاني يوم بأه عند التحضير للاكل
.
نحط كوب الدقيق الابيض في طبق و البيض المضروب بالملح
و الفلفل في طبق و كوبين الدقيق الاصفر في طبق
.
و نبدأ بأه
.
نحط قطعة الفراخ في الدقيق الابيض
و بعدين في البيض
و بعدين في الدقيق الاصفر
.
و هكذا هتي تنتهي الكمية
.
و بعدين نحطهم في حلة فيها زيت غزير سخن
و نسيبها علي نار هادية مده مش اقل من 10 دقائق
و تلاقي شكله و لونة زي الصورة ديه بالضبط
و بعدين تطلعيه علي ورق ماص للزيت
.
و ممكن تعملي معاه سلطة كول سلو و بطاطس محمرة و تبقي
كده اكلة تمام
.
ممكن مكرونة للي هيكون عنده نفس تاني ياكل
.
اصل الفراخ كده لوحدها تشبع
و بالهنا و الشفا
حلقات بصل محمرة كمشهيات
و بعدين ننغزها بالسكينة
(علشان تشرب الخلطة)
.
و نحط الفراخ في التبيلة و نقلبها كويس فيها علشان نضمن
ان التتبيلة وصلت كل مكان في الفرخة
.
و تتبل مده لا تقل عن 16 ساعة
(يعني ممكن نتبلها من بليل و تتاكل تاني يوم علي الغداء)
و تاني يوم بأه عند التحضير للاكل
.
نحط كوب الدقيق الابيض في طبق و البيض المضروب بالملح
و الفلفل في طبق و كوبين الدقيق الاصفر في طبق
.
و نبدأ بأه
.
نحط قطعة الفراخ في الدقيق الابيض
و بعدين في البيض
و بعدين في الدقيق الاصفر
.
و هكذا هتي تنتهي الكمية
.
و بعدين نحطهم في حلة فيها زيت غزير سخن
و نسيبها علي نار هادية مده مش اقل من 10 دقائق
و تلاقي شكله و لونة زي الصورة ديه بالضبط
و بعدين تطلعيه علي ورق ماص للزيت
.
و ممكن تعملي معاه سلطة كول سلو و بطاطس محمرة و تبقي
كده اكلة تمام
.
ممكن مكرونة للي هيكون عنده نفس تاني ياكل
.
اصل الفراخ كده لوحدها تشبع
و بالهنا و الشفا
حلقات بصل محمرة كمشهيات
[size=21]الباقى من الخلطة السابقة نزود علية شوية دقيق عشان قوامه
يغلظ ونتبل بيه حلقات البصل بعد ما نفرفطها من بعض
ونحمرها.. ودى برضة صورتها[b][size=16]
بالهنا والشفاااااااااا
هاااااااااااااااااااااااااا ايه رايكم في سفرتي
بانتظار الردووووود[/size]